Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Λαμπρή .....πανήγυρη, της Ανα....Κατα-ληψεως, της Ι. Μ. Εσφιγμένου;

Oλα τα ...κοπελια του Αρχιαιρεσιαρχου Βαρθολομαιου επι ποδος, στο βιαιως καταληφθεν κονακι της Ιερας Μονης Εσφιγμενου του Αγιου Ορους, για να ...εορτασουν τον ...θεο τους την εορτη της ανα...καταληψεως του ...θεου τους..
Μαζι τους και ο γνωστος διαβοητος Δαμασκηνος Καρπαθακης, που εχει στην ιστορια του ....πολλα... Ολοι αυτοι και οι ...παρδαλοι ψευτοεσφιγμενιτες εισβολεις και καταληψιαι του κονακιου της μονης Εσφιγμενου και πειθηνια οργανα του Αρχιαιρεσιαρχου και δημιουργου ΠΑΣΗΣ ανωμαλιας μεσα στην Ορθοδοξια, μαζευτηκαν να ...εορτασουν.
Μαζι τους και ο ετερος καπαδοκης, ο ανθρωπος ολων των θεληματων του Βοσποριτου αρχοντος, ο αποχωρων Μαξιμος ο Ιβηριτης, για να τους αποχαιρετιση απο τα υψηλα καθηκοντα που επιτελεσε εις το ακεραιο, οπως ακριβως τα ηθελε ο αφεντης και δεσποτης και αγας του Εσβεσμενου Φαναριου.
Και ολα τα αλλα ...μπουμπουκια εκει ... φανατικοι και μη!!!Και αυτο το ...τσιρκωδες πανηγυρι, ονομασαν εορτη της ...αναληψεως.
Εορτη της Καταληψεως θα επρεπε να την ονομασουν και οχι εορτη της Αναληψεως. ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗΝ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ, ινα μη ....εξερευσω περισσοτερα του στοματος μου!!!


Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την αγάπη του και την εκτίμηση του προς τον Καθηγούμενο και την αδελφότητα της Μονής και εξήρε τον αγώνα τους για την απόδοση του δικαίου και την αποκατάσταση της αταξίας.


Σημειωτέον η πανήγυρη πραγματοποιήθηκε και φέτος στο κονάκι της Μονής στις Καρυές, όπου εγκαταβιοί προσωρινά η αδελφότης, λόγω της παρατεινόμενης καταλήψεως του κτηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής από μοναχούς, αποκεκομμένους από την κανονική Εκκλησία.
 
Από Αποτείχιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω