Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Η σιωπη τους, τι σημαινει;

 Δυστυχώς, οι ως άνω πατέρες, κάνουν ένα αγώνα εναντίον του οικουμενισμού στα μέτρα των οικουμενιστών, δηλ. στα μέτρα τους. Ξεκίνησαν να κάνουν αποτείχιση, ΟΡΙΣΑΝ και ως Ημερομηνία μια σημαδιακή ημέρα, Κυριακή Ορθοδοξίας του 2007, και μετά οπισθοχώρησαν, είτε αναλογιζόμενοι το βάρος της ενέργειάς τους, είτε υποκύπτοντας στην απειλή ότι θα τους πάρουν το πετραχήλι τους και το μικρόφωνό τους, είτε...
Και οι αρχηγοί του αγώνος, αντί να παραχωρήσουν την θέση τους σε άλλους, που θα είχαν την τόλμη να κάνουν εκείνο που ο π. Θεόδωρος, ο π. Γεώργιος (και οι περί αυτούς Ηγούμενοι) δίδαξαν, αλλά ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ, παραμένουν με τα δόντια στην καθέδρα των ηγετών του αντι-οικουμενιστικού αγώνος, χωρίς να δικαιολογήσουν με θεολογικά επιχειρήματα την αναστολή του αγώνος.
Και παραμένουν άχαροι αρχηγοί ενός αγώνος, που "σιγοντάρει" τους οικουμενιστές, συμπορεύεται μαζί τους, έως το σημείο ο π. Γ. Μεταλληνός να συλλειτουργεί με τον καταγγελλόμενο ως τον θεωρητικό του Φαναριώτικου Οικουμενισμού, τον "φιλήσαντα" την χείρα του Πάπα (αφού δεν του ζήτησε να του φιλήσει την παντούφλα), τον επαναφέροντα μνήμες καρδινάλιου Βησσαρίωνος. Και το Ομολογεί αυτό ο π. Γεώργιος χωρίς ντροπή δημοσίως, όπως πριν δυό Κυριακές ξανα-έκανε σε ναό των Αθηνών! Και για να σιγάσει τις διαμαρτυρίες της συνειδήσεώς του, δικαιολογείτε λέγοντας ότι δεν τον καλεί ο ίδιος, αλλά του τον στέλνουν!!!
Ναι, πάτερ μου, και στον άγιο Βασίλειο έστειλαν τὸν Μόδεστο, και στον άγιο Μάξιμο τους αυτοκρατορικούς και πατριαρχικούς αξιωματούχους, αλλά αρνήθηκαν οι άγιοι να αποδεχθούν τα αιτήματά τους.
Γι' αυτό, πάτερ, μη ξαναβγείτε να μας πείτε για την γενναιότητα και την ομολογία του Μ. Βασίλειου, εφόσον δεν την εφαρμόζετε. Και σεις, πάτερ Θεόδωρε, τι τα θέλετε κάθε Κυριακή τα παραδείγματα αγίων που απομακρύνθηκαν από τους αιρετικούς, εφόσον δεν τους μιμείσθε. Δεν το καταλαβαίνετε πως σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα; Και ακόμα χειρότερα: εφόσον με τον χαρτοπόλεμό σας, αποτελείτε τροχοπέδη στον αγώνα κατά της αιρέσεως.
Αν ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα, αποδείξτε του. Ξεκινήστε να κάνετε εκείνο που αρχίσατε, αλλά δεν τελειώσατε, αλλά με ταπείνωση και ΜΕΤΑΝΟΙΑ, και θα δείτε ότι πολλοί θα σας ακολουθήσουν. Αυτοί που βλέπουν κατώδυνοι την επικράτηση του οικουμενισμού και αισθάνονται μόνοι κι αδύναμοι, μη εμπιστευόμενοι στὴν οικουμενιστικοκρατούμενοι Αθήνα (και γενικότερα στις γειτονικές περιοχές) ένα Επίσκοπο, ένα παπά που να αρνηθεί να μνημονεύει τους μασώνους οικουμενιστές Αρχιεπισκόπους και Επισκόπους, που επίσημα ένα από αυτούς ομολόγησε (ώ Θεέ μου), ότι είναι «πνευματικός» των Ναϊτῶν μασώνων!!!
Και ο Αρχιεπίσκοπος που το έμαθε σιώπησε, γιατί έχει κι αυτός σχέση μαζί του!
Κ.Ε., εκπαιδευτικός
 
http://apotixisi.blogspot.gr/2013/06/t_9.html#comment-form

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω