Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Τι λες μπρε Βαρθολομαίε;

 http://i1.prth.gr/images/6E323E42257CEB56BE7AA86FF41531CA.jpg

του Στρατή Μαζίδη


Τον πατριάρχη Βαρθολαίο το συνάντησα το 2005 την τελευταία φορά που βρέθηκα στην Κωνσταντινούπολη. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα.

Από τη μια ο ιεράρχης που κοιτάζει τον ουρανό όταν του λες "και σύντομα εύχομαι ελεύθεροι" όταν μόλις δύο μέρες πριν σε μια είδηση που τότε δεν έπαιξε στην Ελλάδα, μια βόμβα μολότοφ έσκασε από την πίσω πλευρά μέσα στο γραφείο του όπου κατά τύχη δεν ήταν μέσα και από την άλλη η φωτογραφία του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', του διαδόχου δηλαδή αυτών που άλωσαν την Πόλη το 1204 μ.Χ., σε εξέχουσα θέση στο γραφείο του.

"Μην το βλέπεις έτσι", μου είχε πει κάποιος πατέρας, "είναι αναγκασμένοι να κάνουν τους διπλωμάτες".

Ο πατριάρχης όμως κάπου δε μας τα λέει καλά.


> Στα γεγονότα της βορείου Ηπείρου με τη λεηλασία και το σφράγισμα της ορθόδοξης εκκλησίας που θα μπορούσε να είχε παρέμβει και εμποδίσει με την παγκοσμίου ακτινοβολίας προσωπικότητα λόγω της θέσης του, απλά σίγησε.

> Στις σφαγές των ομοδόξων χριστιανών της Συρίας, ακόμη περιμένουμε μια δυναμική παρέμβασή του και κινητοποίησης της Ορθοδοξίας.

> Πρόσφατα μας πρόετρεψε να κάνουμε υπομονή οι Έλληνες και να ανεχθούμε στωικά όχι το μαρτύριο για να μπούμε στον Παράδεισο αλλά για να ευημερούν οι βορειοευρωπαίοι.

> Και τώρα αυτό :

«Είμαστε χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του “Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη” όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας».

Ναι αυτό είναι! Πέφτουμε όλοι στα γόνατα και ικετεύουμε το Μεγαλοδύναμο να έχει δίπλα Του αυτόν, τον άθεο, που έσφαξε, βίασε, ταπείνωσε και βασάνισε τους Έλληνες της Μικρασίας! 

Να ζουν αιώνια οι μεταρρυθμίσεις του όπως εκείνη του ξεριζωμού του ελληνισμού από τις προαιώνιες εστίες του.

Ο μέγας μεταρρυθμιστής!

Τι λες μπρε Βαρθολομαίε; Τι λες μπρε; Θα σηκωθεί ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος! Ο προκάτοχός σου μπρε! Αυτό που εξορίστηκε γιατί είχε ανάστημα! Σους μπρε! Σους!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω