Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ !


Ελάχιστοι σήμερα, γνωρίζουν πως η Εικόνα , η αποκαλούμενη "Της Αγίας Τριάδος", που απεικονίζει τον Πατέρα ως "Παππού", με άσπρα μαλλιά, είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ, απο Οικουμενική και Πανορθόδοξο σύνοδο, ως αιρετική. Στην Ορθοδοξία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η απεικόνιση του Πατρός, κατα οποιονδήποτε τρόπο. Η απεικόνιση του, συνιστά αιρετική Θεολογία, και συνεπώς απαγορεύεται το να αποδοθεί τιμή σε τέτοια Εικόνα. Δυστυχώς ελάχιστοι σήμερα το γνωρίζουν αυτό, και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τέτοιες Εικόνες, σκανδαλίζοντας κόσμο. Παρακάτω θα βρείτε μία Θεολογική μελέτη, η οποία βοηθάει στην καλύτερη πληροφόρησή σας, ώστε να γνωρίζετε όλοι πως δεν πρέπει να αποδίδουμε τιμή σε τέτοιες εικόνες οι οποίες είναι "εισαγόμενες" από την Παπική Δύση. Είναι σωστό , κάποια στιγμη να διορθωθεί αυτό το λάθος που υπάρχει σε πολλούς Ιερούς ναούς , σήμερα.

 “Η φύσις της Αγίας Τριάδος ως ανείδεος και αόρατος, ουκ εικονίζεται... Αόρατος και απερίγραπτος η θεία φύσις και ασχημάτιστος...”
(Πράξεις Εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου)


Αλλά και η  Πανορθόδοξος Σύνοδος του 1666 - 7 (η οποία έχει ισχύ Οικουμενικής...) καταδίκασε ΚΑΙ ΑΥΤΗ τις εικόνες της Αγίας Τριάδος και όρισε στό εξής να μη ζωγραφίζονται. (Απόφασις ΝΑ'/ΝΒ') Επίσης το 1780 η τοπική σύνοδος της  Κωνσταντινουπόλεως, με πρόεδρο τον Πατριάρχη Σωφρόνιο,  επιβεβαιώνοντας την απόφαση της Οικουμενικής αλλα και της Πανορθοδόξου συνόδου καταδίκασε και απαγόρευσε την εικόνα της Αγίας Τριάδος με το Θεό Πατέρα σαν γέρο άνδρα: “Αποφαινόμαστε συνοδικώς ότι η ονομαζόμενη εικόνα της Αγίας Τριάδος, ως πρόσφατη επινόηση, είναι ξένη και απαράδεκτη γιά την αποστολική και καθολική ορθόδοξη Εκκλησία. Διαδόθηκε στην ορθόδοξη Εκκλησία από τους Λατίνους”. Βλεπουμε λοιπόν, πως μία Οικουμενική συνοδος καταδίκασε την απεικόνηση αυτή, και μία Πανορθόδοξος και μία τοπική σύνοδος , συνέχισαν να αναγνωρίζουν την απόφαση αυτή. Το θέμα , δεν ειναι απλά κανονικό, αλλα κανονικοδογματικό. Το να αποδίδεις τιμή σε απεικόνηση του Πατέρα, παραπέμπει σε ειδωλολατρεία. Ειναι σωστό λοιπόν να μην αποδίδουμε τιμη σε τέτοια εικόνα. Οποιος γνωρίζοντας όλα αυτά, συνεχίζει να ισχυρίζεται πως μία τέτοια εικόνα είναι κανονική, ας σκεφθεί την ευθύνη του μπροστά στον Θεό και την Εκκλησία.

3 σχόλια:

  1. ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟς ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗς ΑΓΙΑς ΤΡΙΑΔΟς ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ; Η ΣΥΝΟΔΟς ΤΟΥ 1666 ΔΕ ΗΤΑΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟς ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩς ΕΙΧΕ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ως ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟς ΤΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Η ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟς ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗς; Η ΕΒΔΟΜΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟς ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΩΝ ΟΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ. ΒΛΕΠΕ ΤΟΜΟς Β' ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕΛ. 907. ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΙς ΑΠΟΔΕΙΞΕΙς ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικόλαε σε παραπέμπω για τις αποδείξεις που θέλεις: https://orthodoxianthanatos.blogspot.com/b/post-preview?token=XXvFAUwBAAA.lOPyaptDX1AL_u4Q2NqPWA.RH2AxJB8CTk0I96lpoM0cw&postId=3160588887823197329&type=POST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://eggolpio.blogspot.gr/2014/08/1554-1666.html δειτε και την άλλη αποψη για να μην λετε ανακριβειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω