Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Ιερώνυμος σε Βαρθολομαίο: ''Ζητούμε τις προσευχές σας'' (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ...
SAM 1489
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής πέρασε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί ταξίδι αστραπή στην Αθήνα.
Στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισερχόμενος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ευλόγησε τους ιερείς που τον υποδέχθηκαν και στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει κάθε φορά η επίσκεψή του στην Ελλάδα.
''Παναγιώτατε ζητουμε τις προσευχές σας, για τις δύσκολες μέρες που βιώνει η Ελλάδα μας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τα φιλόφρονα λόγια του και την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε στο αεροδρόμιο και την Αρχιεπισκοπή.
''Αυτή η προεδρία της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα η οποία συμπίπτει σε μια δύσκολη συγκυρία της χώρας και προσωπικά είμαι ευγνώμων στο κ. Πρωθυπουργό που με προσεκάλεσε τιμητικά'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
''Η κοινή γνώμη αναγνωρίζει την μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων'', υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
2011613
 
SAM 1485
SAM 1486
SAM 1493
SAM 1510
SAM 1513
 
2011604
2011606
SAM 1521
SAM 1524ΠΗΓΗ ''ΡΟΜΦΑΙΑ. GR''
Από εν τούτω νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω