Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Συμπροσευχή του Αρχιεπισκόπου με αντιπροσωπεία του C.E.C και της COMECE 
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με αντιπροσωπεία του C.E.C και της COMECE
 
10/1/2014Για τις κοινές δράσεις τους στις Βρυξέλλες και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ με άλλα μέλη του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ευρώπης (C.E.C), καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών στην Αθήνα Νικόλαος Φώσκολος, συνοδευόμενος από μέλη της Επιτροπής των Συνόδων της Ευρώπης (COMECE). Ο Αρχιεπίσκοπος, καλωσορίζοντας τα μέλη των Αντιπροσωπειών, ευχήθηκε να τελεσφορήσουν σύντομα οι προσπάθειές τους και τα αποτελέσματα ν’ αποβούν καρποφόρα για το καλό των λαών της Ευρώπης. 

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και παρουσίασε τις δύο επιτροπές και τους σκοπούς τους στα όργανα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Εξήγησε ότι, με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας, ήρθαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών, προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κούρκουλα για τις προτεραιότητες της Προεδρίας αυτό το εξάμηνο. 
Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Γαλλίας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μετέχει η Εκκλησία μας στα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες, "γιατί παρουσιάζεται η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην Ευρώπη". Παράλληλα, οι κοινές δράσεις των Επιτροπών στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, αναδεικνύουν το πνευματικό και κοινωνικό έργο των Εκκλησιών, λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν είμαστε ενωμένοι, έχουμε άλλη φωνή». Τέλος, απευθυνόμενος ο Μητροπολίτης Γαλλίας στα μέλη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο αλληλεγγύης για τους φτωχούς και τους μετανάστες.
Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη, ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Πρόνοιας, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης και ο γραμματέας της Συνοδικής επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης. Τα μέλη των δύο Επιτροπών θα συναντηθούν στη διάρκεια της μέρας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλα και θα παρακαθίσουν σε γεύμα.
 

 
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Εκκλησία Ελλάδος

Από Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω