Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή: «Σημαντικό βήμα» η ψήφιση του αντιρατσιστικού

Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή: «Σημαντικό βήμα» η ψήφιση του αντιρατσιστικού

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, δήλωσε ότι «το έθνος αντιμετωπίζει εξτρεμιστές που προωθούν το μίσος και αναλήθειες, που μπορεί να συνοδεύονται από τον εκφοβισμό και την απειλή βίας»
Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) χαιρετίζει την έγκριση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων, με σημερινή ανακοίνωσή της, ενώ καλωσορίζει την υιοθέτηση από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και την επιβολή τιμωρίας για την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, δήλωσε ότι «η νομοθεσία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας», προσθέτοντας ότι «το έθνος αντιμετωπίζει εξτρεμιστές που προωθούν το μίσος και αναλήθειες, που μπορεί να συνοδεύονται από τον εκφοβισμό και την απειλή βίας».
Ο κ. Χάρις τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο ήταν μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, βελτιώνοντας ένα νόμο του 1979 και ότι το νομοσχέδιο βρισκόταν υπό συζήτηση για περισσότερο από ένα χρόνο, παραθέτοντας παράλληλα λεπτομέρειες για τις ποινές και τα πρόστιμα όσον αφορά την «υποκίνηση πράξεων διακρίσεων, μίσους ή βίας».
Επιπλεόν, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στα μέλη της AJC στη Νέα Υόρκη, πριν από ένα χρόνο, «μίλησε με πάθος» για την ανάγκη αξιοποίησης προηγμένων νομικών εργαλείων, με σκοπό την καταπολέμηση της μάστιγας του ρατσισμού στη χώρα του.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω