Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΠΑΜΑ : « Ο ΑΣΣΑΝΤ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ » (ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ)


φωτογραφία από την συνάντηση

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
φωτογραφία από την συνάντηση στον Λευκό Οίκο δηλωτική του κομβικού σημείου για το συριακό
 
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

 Ως και ο oρκισμένος αντίπαλος του Βashar al Assad o Obama παραδέχθηκε το ανομολόγητο ότι ο Σύριος πρόεδρος προστάτευσε και υπερασπίστηκε τους χριστιανούς. Ο Ομπάμα στη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία χριστιανών πατριαρχών της Μ Ανατολής ομολόγησε το πανθομολογούμενο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο παρουσία και της υπουργού Suzanne Rice και είχε διάρκεια 35΄ .Οι πατριάρχες και οι εκπρόσωποι όσων δεν παραβρέθηκαν παρουσίασαν ντοκουμενταρισμένο υλικό σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν οι χριστιανοί στην περιοχή.Αναφέρθηκαν στην απειλή που υφίσταται το χριστιανικό στοιχείο από τον επεκτατισμό του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία Ιράκ και Λίβανο. Το αποκορύφωμα της συνάντησης ήταν όταν ο Ομπάμα ομολόγησε ενώπιον των εκκλησιαστικών αρχών την αδίρρητη αλήθεια: «Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος Bachar al-Assad προστάτευσε τοτς χριστιανούς στη Συρία.” Οι πατριάρχες δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Μάλιστα ένας από αυτούς με όλο το θάρρος της γνώμης του και την απαιτούμενη παρρησία επεδίωξε να βάλει στην θέση του τον αμερικανό ηγέτη: «Λοιπόν εσείς οφείλετε να σταματήσετε να μιλάτε για μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση. “
 
10649499_732061796841799_7154194694394482119_n

Στη συνέχεια ο Ομπάμα χρησιμοποίησε τον όρο « συριακή κυβέρνηση » αντί του σύνηθες « καθεστώτος » για να αναφερθεί στην συριακή κυβέρνηση .Ο Μπαράκ που στα αραβικά σημαίνει ο ευλόγημενος δήλωσε στους παρισταμένους ότι θα πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και τους διαβεβαίωσε ότι αυτές θα βοηθήσουν την πολιτική διαδικασία στη χώρα.
Tην ίδια στιγμή Ρωσία και Κίνα δια των αντίστοιχων εκπροσώπων τους των Υπ. Εξ διαμηνύουν ότι η κυριαρχία,η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είναι σεβαστές ενώ ο Υπ. Εξ της Συριάς επαναδιαβεβαίωσε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Alexandre Loukachevitch ότι μια τέτοια επισχείρηση που δεν θα συντονιστεί και από τη συριακή κυβέρνηση και εκτός πλαισίου ΟΗΕ θα εκληφθεί ως επιθετική ενέργεια. (Figaro,sana)
 
10011204_732061970175115_606854091745708067_n

Ο Ομπάμα στη συνάντηση με τους θρησκευτικούς ηγέτες τόνισε ότι τα όπλα που διοχέτευσε η Αμερική στον στρατό του Λιβάνου είναι η καλύτερη απάντηση στο Ισλαμικό Κράτος που επιχειρεί στο Λίβανο.
Όπως μεταφέρει το sana o συρορθόδοξος πατριάρχης ζήτησε από τον Ομπάμα να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των 2 επισκόπων Χαλεπίου.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο μαρονίτης πατριάρχης Béchara Boutros Raï,ο μελκίτης ελληνοκαθολικός πατριάρχης Grégoire III Laham,ο συρορθόδοξος Ignatius Ephrem II,ο συροκαθολικός Ignace Youssef III ο πατριάρχης Yonan,ο καθολικός της Αγίας Έδρας της Κιλικίας Aram Ier Keshishian, ο εκπρόσωπος του ελληνορθόδοξου πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης ανατολής Ιωάννη του 10ου μητροπολίτης Ιωσήφ Al-Zehlaoui ,ο μητροπολίτης Angaelos της κοπτικής ορθόδοξης εκκλησίας της Αλεξάνδρειας και ο επίσκοπος της επαρχίας των Χαλδαίων του Αγίου Αποστόλου Θωμά Ibrahim Ibrahim. (Al-Akhbar ,Al manar κ.α)
dimpenews.com
Από Λίθος Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω