Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Χειροτονία του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αθηνών

 Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 
ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΗΛΑΔΗ <<ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ >> ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ ΛΥΚΟΙ  ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ !!!
 
DSC 0436 0
διαβαστε το σχετικο αρθρο απο γνωστο ιστολογιο :
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου η χειροτονία του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου, Πανοσιολ. π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου.
Την επισκοπική χειροτονία του Συριανού μέχρι πρότινος εφημέριου, τέλεσαν ο απελθών Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σεβ.π. Νικόλαος Φώσκολος, ο τέως Επίσκοπος Σύρου σεβ. π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και ο Αρχιεπίσκοπος Τήνου σεβ. π. Νικόλαος Πρίντεζης.
Στην τελετή, συμμετείχαν, ο εκπρόσωπος της Αγίας έδρας Νούντσιος Edwards Adams, οι Επίσκοποι σεβ. π. Ιωάννης Σπιτέρης, Κερκύρας , ο Σύρου, σεβ.π. Πέτρος Στεφάνου και αρκετοί ιερείς του κλήρου, απ όλες τις περιοχές της Ελλάδος.
Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, ο Επίσκοπος Αβήδου Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Ορθοδόξων Αρμενίων Χορέν Ντογραματζιάν, ο Επίσκοπος Αρμενίων Ορθοδόξων Χορέν Αρακελιάν, ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο Αγγλικανός Rev. Bradshow Malcolm και εκπρόσωποι των Ευαγγελιστών.

DSC 0093
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ως πολιτικοί εκπρόσωποι, τίμησαν με την παρουσία τους, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Γ.Γ. Του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Καλατζής, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, ο Δ/ντής Τροχαίας κος Διαμαντόπουλος καθώς και πλήθος επισήμων και πιστών.
Η τελετή της Χειροτανίας, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω σύνδεσης που είχε η “Κοινή Γνώμη” με το δίκτυο Etherland.
Ξεχωριστή τιμή για το νησί της Σύρου αποτελεί το γεγονός ότι από τα οχτώ πρόσωπα της Καθολικής ιεραρχίας, τα πέντε κατάγονται από αυτήν, εκ των οποίων τα τρία από τον εφημεριακό κλήρο.
Στην τελετή της χειροτονίας προΐστατo o Σεβασμιώτατος Νικόλαος Φώσκολος, ο οποίος υπηρέτησε την Εκκλησία του Χριστού στην πόλη της Αθήνας για περισσότερο από σαράντα χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της λιτανικής ικεσίας, όπου οι Επίσκοποι απόθεσαν τη μίτρα και ο χειροτονούμενος έπεσε πρηνής, αναγνώστηκε η ευχή της χειροτονίας.


DSC 0445
 
romfea.gr
 
http://agiosioannisotheologoskavalas.blogspot.gr/2014/10/blog-post_729.html

1 σχόλιο:

 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ30 Οκτωβρίου 2014 - 1:52 π.μ.

  Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ :

  Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ

  ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΦΑΝΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΤΗ ΜΑΣ ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

  https://www.scribd.com/mobile/doc/174468175/embed?access_key=key-1feusx094pygbpk3ts3f&width=320

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω