Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Το Μαρτύριο της Ι. Μ. Εσφιγμένου δεν σταματά εδώ…

    
 
Νέα επίθεση και συγχρόνως πλήγμα στην Ορθοδοξία.

Κάθε φορά που η γνωστή μικρή ομάδα των Κατσουλιέρηδων βάζει σε πειρασμικήταλαιπωρία το μεγαλύτερο πληθυσμιακά και μικρότερο σε μέσο όρο ηλικίας Μοναστήρι του Αγίου Όρους, το επιλεγόμενο παραδοσιακό, παλαιό και ζηλωτικό γράφει Ιστορία με την ακράδαντο Ομολογία του.
Τούτη τη φορά έβαλαν στόχο το κονάκι της Θεσσαλονίκης που ανήκει σαφώς ιδιοκτησιακά και χρηστικά στους Πατέρες της παλαιάς αδελφότητας οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για ίδιες ανάγκες και σχετικές επικοινωνίες πνευματικής φύσεως με τον πιστό λαό. Άλλωστε, είναι το αναγκαστικό βήμα στον κόσμο μη δυνάμενοι να διαμείνουν οπουδήποτε αλλού, λόγω ράσου.

Πήραν το Κονάκι… ξένη ιδιοκτησία! Διεκδίκησαν κάτι που δεν τους ανήκει!...αφαίρεσαν ξένη περιουσία!... Και τι κέρδισαν λοιπόν; Την απληστία; Τη βία και την εκδίκηση; Θα «χορτάσουν» με το νέο Κονάκι , αν τελικά τους μείνει;… Νομίζουν πως μας περνούν έτσι κάποια «ορθόδοξα» μηνύματα;
Αυτή η μικρή ομάδα που ήρθε όψιμα στο προσκήνιο του Αγίου Όρους, γνωστοί ως Κατσουλιέρηδες που απαριθμούνται στα δάχτυλα μιας χειρός, αυτοί που με την υποβοήθηση του Πατριάρχη χαρακτήρισαν την παλαιά και κανονική Ιερά Μονή Εσφιγμένου ως «Καταληψίες» (είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα), έρχονται τώρα να καταλάβουν όντως ως πλέον «κατάλληλοι καταληψίες» … μια ξένη περιουσία! Μάλιστα τούτη τη φορά δεν ήρθαν με λοστούς και βαριοπούλες, αλλά με νομιμοφανή μέτρα και χαρτί εισαγγελέωςλογικοφανούς αποφάσεως και κυρίως με ξένες πλάτες, έναντι πτωχών και αδυνάμων πατέρων, ημέρα 31/10/14 στις 7:10 πμ.

Συνέπεσε… την ίδια ώρα που η Τουρκικήακταιωρός εμβόλισε Ελληνικό αλιευτικό σκάφος, είχαμε την εφαρμογή εισαγγελικής διαταγής για έξωση από το κονάκι και με αστυνομικά μέτρα (νωρίς το πρωί στη «ζούλα», λόγω αποφυγής συγκρούσεως με τους ζηλωτάςπροσκυνητάς οι οποίοι περιφρουρούσαν από 19/10/14!...),

Η προκατασκευασμένη αυτή πράξη τωνΚατσουλέρηδων δεν είναι μόνον συνέχεια της απληστίας, αλλά κυρίως μιας δαιμονικής και διωκτικής μανίας που χρήζει ψυχιατρικής παρακολουθήσεως για τα χειρότερα… τόσον για τους ιδίους, όσον και για τον περιβάλλοντα μικρόκοσμό τους. Η άνευ μετανοίας υποκίνηση καταλήψεως πάντων των λοιπών περιουσιακών στοιχείων της Γνησίας – Παλαιάς αδελφότητος, χωρίς τέλος…, μέχρις εκδιώξεως  των ιδίων των μοναχών ζηλωτών όπου διαβιούν εν ειρήνη και προσευχή πάππου προς πάππον πνευματικώς στην Παραδοσιακή αυτή Μονή της Μετανοίας των, δεν θα ησυχάσει ποτέ!

Για όλους τους πιστούς που αποτελούν το πνευματικό πλήρωμα της Ι. Μ. Εσφιγμένου και ιδιαιτέρως του Γέροντα ΚαθηγουμένουΑρχιμανδρίτου κ. Μεθοδίου, απλά εν είδη δοκιμασίας… χάθηκε μια μάχη, όχι όμως ο πόλεμος, του οποίου η έκβαση είναι στα χέρια του Θεού. Ο σατανικός εγωισμός με ασύλληπτες έννοιες κατευθυνομένων δικαιωμάτων, είναι θέμα περιορισμένης αξίας και προσωρινός στον μάταιο τούτο κόσμο που ζούμε, τη δε ιστορία, τη γράφουν μόνον οι αδικημένοι!... «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης…»

Εν κατακλείδι, όλος ο Ορθόδοξος κόσμος της Ελλάδος και αλλαχού περιμένει εναγωνίως να δουν, έχουν κάτι άλλο να μας διδάξουν απ΄ το Λόγο του Θεού;  περί αγάπης; Περί ταπεινώσεως; Περί μετανοίας; Περί συγχωρήσεως; Περί ειρήνης; Περί αναιμάκτωνθυσιών; περί αόπλων χειρών; Όλα δικά μας στη «ζούλα»! ; Δυστυχώς γι’ αυτούς, μη έχοντες άλλον κανόνα στο Αγιώνυμο Όρος έφθασαν αισίως 53  δικαστήρια και 4 εφετεία

Καλό Παράδεισο, πατέρες της νέας αδελφότητος, ο Ουρανός σας περιμένει!... Τότε θα δείτε τις βαριοπούλες μπροστά σας!      
                      
Αθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου  
Ιατρός - Χειρουργός
Πρόεδρος του συλλόγου
        «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»
 Φίλοι του Αγίου Όρους..
 
  
 

1 σχόλιο:

 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ2 Νοεμβρίου 2014 - 3:55 π.μ.

  ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

  Μια ειναι η Εκκλησια της Ελλαδος, ενας ειναι και ο αρχιεπισκοπος της.
  Μια ειναι η ιερα μονη εσφιγμενου ενας ειναι και  ο ηγουμενος της.
  Δυναμει αιρετικος και σχισματικος νεο-ημερολογιτης οικουμενιστης ο Ιερωνυμος,
  δυναμει παρασυναγωγος και παραταξιακος ο Μεθοδιος.
  Οπως δεν ειναι δυνατον να εχουμε ( 5 ) οικουμενικα πατριαρχεια στην Κωσταντινουπολη με ( 5 ) πατριαρχες, ( 6 ) πατριαρχεια ρωσιας με ( 6 ) πατριαρχες και  ( 7 ) αρχιεπισκοπες αμερικης με ( 7 ) αρχιεπισκοπους, ετσι δεν ειναι δυνατον να εχουμε τοσες εκκλησιες της ελλαδος με τοσους αρχιεπισκοπους  ελλαδος.
  Ενας ειναι ο κανονικος και νομιμος αρχιεπισκοπος Ελλαδος, διοτι ΜΙΑ  ειναι η Εκκλησια και μια ειναι η ΕΛΛΑΔΑ.
  Αφου δεν εχει γινει μεχρι σημερα Συνοδος ΑΓΙΑ  ΤΟΠΙΚΗ  απο το ΕΝΑ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,   η  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ απο το ΕΝΑ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ για να εξετασει και να δικασει τους αιρετικους και σχισματικους οικουμενιστες επισκοπους και να τοποθετησει στις μοναδικες τους θεσεις  ξανα ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, εμεις παραμενουμε αποτειχισμενοι απο την κοινωνια  του υπερ-παν-αιρετικου οικουμενιστου, σχισματικου νεο-ημερολογιτη  και παρασυναγωγου παραταξιακου νεο-εσφιγμενιτη  πατριαρχη βαρθολομαιου και αρχιεπισκοπου ιερωνυμου, και  δεν αναγνωριζουμε, ουτε μνημονευουμε ουτε συγκοινωνουμε με κανεναν  αλλον  αρχιεπισκοπο μιας δευτερης οργανωμενης  εκκλησιας της ελλαδος οπως ειναι για παραδειγμα ο δυναμει παρασυναγωγος αρχιεπισκοπος καλλινικος.
  Οπως και στο Αγιον Ορος δεν ειναι δυνατον να εχουμε ( 5 )  ιερες μονες Γρηγοριου με ( 5 ) ηγουμενους ( 6 ) ιερες μονες Φιλοθεου με ( 6 ) ηγουμενους και ( 7 ) ιερες μονες Καρακαλου με ( 7 ) ηγουμενους, ετσι δεν γινεται να εχουμε και δευτερη μονη εσφιγμενου με δευτερο ηγουμενο.
  Μια ειναι η ιερα μονη Εσφιγμενου στο Ενα και Μοναδικο Αγιον Ορος ενας ειναι και ο ηγουμενος της μονης.
  Αφου οπως ειπαμε παρα-πανω δεν εχει γινει Συνοδος Αγια Τοπικη η Οικουμενικη απο το Ακαινοτομητο Πληρωμα της Μιας Ορθοδοξου Εκκλησιας για να δικασει μαζι με τους οικουμενιστες και τους παρασυναγωγους επισκοπους των παραταξεων, εμεις παραμενουμε αποτειχισμενοι και απο την συγκοινωνια των οικουμενιστων επισκοπων και απο την συγκοινωνια των παρασυναγωγων επισκοπων.
  Ειμαστε αποτειχισμενοι απο  τον κανονικο, νομιμο και μοναδικο ηγουμενο της παλαιας μονης εσφιγμενου επειδη εχει κοινωνια με τους παρασυναγωγους επισκοπους της παραταξεως καλλινικου, οπως επισης  και δεν μνημονευουμε, ουτε αναγνωριζουμε, ουτε συγκοινωνουμε με τον αιρετικο, και σχισματικο οικουμενιστη    και παρασυναγωγο ηγουμενο κατσουλιερη  της δευτερης νεας μονης εσφιγμενου που ειναι παραλληλη,  διαφορετικη και ξεχωριστη ως προς την ΠΡΩΤΗ, την ΜΙΑ την  ΜΟΝΑΔΙΚΗ, την ΚΑΝΟΝΙΚΗ και ΝΟΜΙΜΗ  ΠΑΛΑΙΑ  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
  Ετσι λοιπον ο πατριαρχης βαρθολομαιος και οσοι συγκοινωνουν μαζι του, ο αρχιεπισκοπος ιερωνυμος, ο μητροπολιτης θεσσαλονικης ανθιμος, το  καινοτομο  πληρωμα της εκκλησιας της ελλαδος,  οι ηγουμενοι του Αγιου Ορους,  ο κατσουλιερης της νεας μονης εσφιγμενου, και το καινοτομο πληρωμα της Μιας   Αγιας Καθολικης και Αποστολικης Εκκλησιας   εκτος απο αιρετικοι και σχισματικοι νεο-ημερολογιτες οικουμενιστες, ειναι και παρασυναγωγοι, νεο-εσφιγμενιτες παραταξιακοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω