Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο Βαρθολομαίος πιέζει την Γεροντική σύναξη της Μονής της Πάτμου να παραχωρήσει την εκκλησία του Αγ. Φωκά στους Παπικούς!

 

CHORA
Αγαπητή Σμαράγδα,

Που φτάσαμε! Πληροφορούμαστε έγκυρα οτι το Πατριαρχείο πιέζει τη Γεροντική Σύναξη της Μονής να παραχωρήσει την εκκλησία του Άγιου Φωκά στη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, προκειμένου να την μετατρέψουν σε λατρευτική καθολική εκκλησία!!..

Δηλαδή, να δημιουργήσουν θύλακο καθολικισμού μέσα στην αγκαλιά του πιο αντιπροσωπευτικού και αυθεντικού χώρου της Ορθόδοξης εκκλησίας μας, την ιερά νήσο Πάτμο, που οι κάτοικοί της παραδοσιακά έχουν ανατραφεί με τα νάματα της ορθοδοξίας!..

Είναι μια πράξη απεχθής και προσβλητική για τους κατοίκους του νησιού και πρωτοφανής για το νησί και τη Μονή, αφού ανατρέπει το ορθόδοξο χριστιανικό STATUS αιώνων και εισάγει νέα ήθη στην εκκλησιαστική πρακτική του νησιού με άγνωστες συνέπειες.
 Ποτέ μα ποτέ κανείς δεν διανοήθηκε επί 900 χρόνια να αλλάξει τον εκκλησιαστικό χάρτη του νησιού και έρχεται εύκολα το πατριαρχείο να τον αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη..
Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβει ο κόσμος και ο Δήμος τι βλέψεις έχει το πατριαρχείο για τη μονή;
Η απροκάλυπτη αυτή διοικητική του παρέμβαση στα διοικητικά της μονής, κόντρα στους ακατάλυτους θεσμούς ανεξαρτησίας και αυτοδιοίκητου που την προστάτευαν επί αιώνες (Χρυσόβουλο, Υποτύπωση Οσίου κ.λ.π.), δεν έχει προηγούμενο.
Πότε θα αντιληφθεί το πατριαρχείο ότι η υπομονή και το φιλότιμο των Πατμίων έχει πλέον εξαντληθεί; Σε λίγο θα χρειάζεσαι διαβατήριο για να μπαίνεις στην Πάτμο και βίζα για να προσκυνάς τη Μονή!.
Φαίνεται ότι η επίσκεψη του Πάπα και του δημάρχου για την «ευλογία» του Πατριάρχη στο Φανάρι είχε τις παρενέργειές της...
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Θεολόγος Μαυρουδής

http://www.patmostimes.gr/category/ekklhsiastika/7415-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω