Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Σε παπικό ναό θέλει να μετατρέψει το Πατριαρχείο τον Άγιο Φωκά της Πάτμου!!!


ΠΡΟΣΟΧΉ…  Γίνεται προσπάθεια όχι μόνο άλωσης του νησιού αλλά και της ορθοδοξίας μέσω της πλαγίας οδού…

Η Πατρίδα μας, δέχεται πολυμέτωπη επίθεση... 
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, δέχονται πόλεμο από παντού.

Η "εκκλησία" του ΣΑΤΑΝΑ (όπως την κατάντησαν οι εκπροσωποί της) και ΟΥΧΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά  ότι αποτελεί την Αχίλλειο Πτέρνα της Ορθοδοξίας.
Μητροπολίτες (στην πλειοψηφία τους), ο αρχιεπίσκοπος (εραστής της εξουσίας και της ... Μασσονίας) και ο ΑρχιδιάβολοςΜΑΣΣΟΝΟΣ  πατριάρχης ΒΟΘΡΟλομιού, είναι οι σύγχρονοι ΙΟΥΔΕΣ της Πίστης μας.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΔΕΛΙΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!
ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!

ΒΟΘΡΟλομαίε, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

Πόπη Σουφλή

 se-katholiki-ekklisia-thelei-na-metatrepsei-to-patriarcheio-ton-agio-foka-tis-patmoy-620x412
 

Ασφυκτικές πιέσεις άσκησε τις τελευταίες εβδομάδες προς τον ηγούμενο και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου κατ” εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 

Προκειμένου η Ιερά Μονή να παραχωρήσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Φωκά, που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού στους Παπικούς και συγκεκριμένα στους Ουίτες… 

Το ζήτημα αυτό όπως αναμενόταν προκάλεσε αναταραχή στο νησί…


Ναός λοιπόν για τους Καθολικούς στην Πάτμο και μάλιστα έτοιμος θέλει να χαριστεί το Πατριαρχείο στον Πάπα – άραγε έναντι ποιου ανταλλάγματος; Και τώρα εξηγούνται οι εναγκαλισμοί των δύο στο Πατριαρχείο.

Ο ηγούμενος αρχιμανδρίτης, Κύριλλος σε συνεννόηση με την εναπομείνασα αδελφότητα αρνήθηκε κατηγορηματικά να συναινέσει στις πατριαρχικές πιέσεις που ασκήθηκαν προφορικά. 

Αρχικά ζήτησε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να υποβάλει το αίτημα γραπτώς, κάτι που εκείνο αρνήθηκε, για να αποφύγει τη γενική λαϊκή κατακραυγή. 

Στη συνέχεια όμως απέστειλε υπόμνημα, στο οποίο καταγράφει επακριβώς τους λόγους της άρνησης να παραδώσει στους Ουνίτες του Βατικανού την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Φωκά.

Άραγε θα δεχτεί ο Πάπας αν αύριο του ζητηθεί (που δεν πρόκειται…) να φτιαχτεί ναός ορθόδοξος στο Βατικανό ή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ή Μάρκου; Τι σκοπός εξυπηρετείται;

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστήριζε ότι διά του τρόπου αυτού θα ενισχυθεί και θα αυξηθεί κατακόρυφα ο θρησκευτικός τουρισμός (το «τυράκι»), αφού αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν οι παπικοί προσκυνητές από την Ευρώπη, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται λειτουργικά!!!

Μέσα στο πλαίσιο αυτό κυκλοφορεί και μια έντονη φημολογία που έχει να κάνει με την απαίτηση του Βατικανού να αλώσει το Άγιον Όρος με το αιτιολογικό της δήθεν εντρύφησης των Παπικών στον Αγιορείτικο μοναχισμό.

ΠΗΓΗ

(σ.σ. Όταν οι Ορθόδοξοι του Πατρίου προσπαθούν να λειτουργήσουν σε κάποιο παρεκκλήσι, οι επίσκοποι του Βαρθολομαίου π.χ. ο Καλύμνου, δεν τους αφήνουν, στέλνουν την αστυνομία...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω