Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Σύρου Δωρόθεος και Δημητριάδος Ιγνάτιος σε εκδήλωση της "Κίνησης Καθολικών Επιστημόνων και Διανοουμένων Ελλάδος"


Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Ι.Μητροπόλεως Σύρου
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΡΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΡΟΥ & ΑΘΗΝΩΝ
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη απόψε στην Εορταστική Εκδήλωση της "Κίνησης Καθολικών Επιστημόνων και Διανοουμένων Ελλάδος", στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, διακεκριμένου Ορθοπεδικού ιατρού κ. Στεφ. Προβελέγγιου, με κεντρικό θέμα " O Επίσκοπος στις Χριστιανικές Εκκλησίες και Ομολογίες".

Εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος με θεολογικό και πατερικό λόγο τεκμηρίωσε τη θέση του Επισκόπου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ως σημείου έκφρασης της ενότητας και ως προεξάρχοντος της Ευχαριστιακής Συνάξεως.
Εκ μέρους της ΡΚαθολικής Εκκλησίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις ΡΚαθολικών κ. Σεβαστιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωταρχική διακονία του Επισκόπου, στο έργο της Κατηχήσεως του λαού και της ασκήσεως ποιμαντικής μερίμνης.
Ο εκπρόσωπος των Ευαγγελικών, αιδέσιμος κ. Πέτρος μίλησε για την Πρεσβυτερική αντίληψη περί του τρόπου διοικήσεως της Ευαγγελικής Κοινότητας.
Κατά τη διάρκεια της Εκδηλώσεως τιμήθηκαν με αναμνηστικά δώρα οι Σεβασμιώτατοι πρώην Επίσκοποι των εν Αθήναις ΡΚαθολικών κ.Νικόλαος και Σύρου κ. Φραγκίσκος, οι οποίοι και ευχαρίστησαν για την προσγενομένη προς αυτούς τιμή, καθώς και το μέλος της Κίνησης,  Δικηγόρος κ. Γασπαράκης, με τιμητική πλακέττα, για τις υπηρεσίες του.

Στην Εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των εν Αθήναις Συριανών κ. Δημ. Βαφίας, ο Καθηγητής κ. Αριστ. Πανώτης, ΚΛηρικοί, Εκπαιδευτικοί και πολλοί πιστοί. 
 
 
Ανώνυμος είπε...
Έχουν καταντήσει πλέον σαν διακοσμητικές γλάστρες ο Δημητριάδος και ο Σύρου σε κάθε εκδήλωση των αιρετικών. Εντάξει το καταλάβαμε και το χωνέψαμε. Δίνουν συνεχώς τα διαπιστευτήριά τους για την μετέπειτα αναρρίχησή τους στα ρετιρέ της Εκκλησίας....Και εις ανώτερα!
Αντιοικουμενιστής είπε...
Ωχ, ούτοι πάλι! Ως φανερούται, υφίσταται μέγας συναγωνισμός εις την αποστασίαν! Αμφότεροι συναγωνίζονται, εκ διαφορετικών οδών, δια ποίος θα είναι περισσότερον αρεστός εις τους εν Ελλάδι παπικούς, μη και λάβη το παπικόν "χρίσμα" της διαδοχής του "πάσης Ελλάδος". Βεβαίως ωφείλω να εκφράσω τον θαυμασμόν μου δια τους εν Ελλάδι παπικούς "επισκόπους". Οποτεδήποτε ευρίσκονται εις κοινόν τόπον με τους αφελεστάτους ημετέρους "ορθοδόξους" μητροπολίτας, τους κάμουν τον δάσκαλο! Ο παπικός "αρχιεπίσκοπος" Αθηνών "αναφέρθηκε εις την πρωταρχικήν διακονίαν του Επισκόπου, εις το έργο της Κατηχήσεως του λαού", θέτοντας τα γυαλιά εις τους οφθαλμούς των "ημετέρων": ο εις είναι παντελώς αδιάφορος δια την κατήχησιν του ποιμνίου του, αφού ευρίσκεται εις την έδραν του δια ελάχιστον χρόνον, μετακινούμενος διαρκώς ποιώντας δημοσίας σχέσεις ένθεν κακείθεν. Ο έτερος αγωνίζεται λυσσοδώς να κατεδαφίση και το τελευταίον οχυρόν της ορθοδόξου κατηχήσεως εις την Ελληνικήν νεολαίαν, δηλαδή το ομολογιακό μάθημα των θρησκευτικών, αντικαθιστώντας το δια της άχρουν, άοσμης και άγευστης θεολογικώς, θρησκειολογίας. Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών ρασοφόρων ως τις φεύγη από όφεως. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω