Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

ΔΙΩΓΜΟΣ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΚΑΙ «ΑΛΛΟΥΣ» ;;;


 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μου έστειλαν ένα βίντεο, μικρό απόσπασμα από μια ομιλία του πατρός Σάββα της Μεγίστης Λαύρας που έγινε στις 28 Δεκεμβρίου του 2014, το οποίο κυριολεκτικά με άφησε άφωνο και δυστυχώς μου θύμισε αυτό που είχε προφητέψει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για τους κληρικούς των εσχάτων χρόνων : «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων», από το «Ο Πατροκοσμάς», Προφητεία 57η , σελ. 39.
Στην ομιλία αυτή τέθηκε το ερώτημα από μια κυρία αν αληθεύει ότι ο ηγούμενος της Μονής Κασταμονίτου του Αγίου Όρους είχε προβληματιστεί αν θα πρέπει να συνεχίζει να μνημονεύει τον Πατριάρχη εξ’ αιτίας των συνπροσευχών του με τον Πάπα της Ρώμης. Απευθυνόμενος όμως ο ηγούμενος στον πνευματικό του πατερά, τον Εφραίμ της Αριζόνας, αυτός τον απέτρεψε ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να το κάνει γιατί οι άλλες αδελφές μονές της Κασταμονίτου δεν θα τον ακολουθήσουν και έτσι θα είναι ένα βήμα μετέωρο.
Τότε παρενέβη ο πατήρ Ευστράτιος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Πατριάρχης… απείλησε τον Εφραίμ της Αριζόνας (!!!), ότι αν δώσει την έγκριση του να μην τον μνημονεύουν θα… τον καταστρέψει (!!!). Δηλαδή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτός είναι ο διωγμός, η βία και η τρομοκρατία του Πατριάρχη!
Αλήθεια, αν αληθεύουν όλα όσα ανέφερε δημόσια ο πατήρ Ευστράτιος, (;;;), τι έχουν να πουν για όλα αυτά όλοι όσοι κόπτονται για τον Ορθό Λόγο της Ορθοδοξίας, όλοι όσοι υποτίθεται ότι Ορθοτομούν τον Λόγο, τον Ορθοτομούν με διωγμούς, βία και τρομοκρατία ; Αυτή είναι η Ορθοδοξία που πρεσβεύουν και υποτίθεται ότι όλοι αυτοί μάχονται κατά του Οικουμενισμού ;
Και πάλι λέω, μεγάλη θλίψη για ένα ποίμνιο χωρίς άξιους, (όσοι απέμειναν), ποιμενάρχες σε μια τόσο έσχατη εποχή. Οι πιο πολλοί φλυαρούν με μια ακατάσχετη θρησκειολογία κάνοντας τα στραβά μάτια σε όσα συγκλονιστικά γίνονται γύρω τους.
Ο Άγιος Ιππόλυτος : «Οι ποιμένες ως λύκοι γενήσονται. Οι ιερείς το ψεύδος ασπάσονται. Οι μοναχοί τα του κόσμου ποθήσουσιν…» από
Άγιος Ιππόλυτος ΒΕΠΕΣ 6, 278.
Ο Αββάς Μωϋσής : «Εν ταις ημέραις εκείναις… θέλουν προχειρίζεσθαι ηγούμενοι και ποιμένες άνδρες αδόκιμοι αρετής, άπιστοι… μη διακρίνοντες την δεξιάν οδόν εκ της αριστεράς, αμελείς, φιλομέριμνοι, τα πρωτεία με δώρα αρπάζοντες… μη γνωρίζοντες κατηχείν και νουθετείν το ποίμνιον… εκ της τοιαύτης δε αμελείαςκαι καταφρονήσεως των ποιμένων απολούνται οι αδελφοί…» από Δ. Παναγόπουλου, «Άγιοι και Σοφοί περί των μελλόντων να συμβώσι», Προφητεία ΑββάΜωϋσέως, σελ. 6.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω