Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

ΞΑΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟΣ! Ο κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ "ΖΕΣΤΑ" ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ...ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ! (Και ΑΚΟΜΑ τον "κοιτάτε"; ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ! Τάχιστα...)


Σχετική εικόνα

Με τον τίτλο «Το πέπλο έπεσε: Ορθόδοξος Πατριάρχης υποστηρίζει τον Φραγκίσκο»,δημοσιεύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2016, άρθρο της δημοσιογράφου Hilary White στην αμερικανική εφημερίδα 'TheRemnant'. 

Σχετική εικόνα

Στο άρθρο της η αμερικανίδα δημοσιογράφος, η οποία ζει στην Ιταλία και ασχολείται με τα θέματα του Βατικανού, σχολιάζει το άρθρο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, το οποίο δημοσιεύθηκε στο επίσημο δημοσιογραφικό και επικοινωνιακό όργανο του Πάπα και του Βατικανού 'Observatore Romano', στις 2 Δεκεμβρίου 2016, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος Γεώργιος Ν.Παπαθανασόπουλος.

Το άρθρο του κ. Βαρθολομαίου* αναφέρεται στην εγκύκλιο του Πάπα, 'Amoris Laetitia' (Η χαρά της αγάπης) και ενθέρμως την ...υποστηρίζει! 
Με την εν λόγω εγκύκλιο ο Πάπας, μεταξύ των άλλων, δίδει την άδεια της συμμετοχής στην Θεία Κοινωνία σε όσους/ες πήραν διαζύγιο από την Πολιτεία και τέλεσαν δεύτερο (πολιτικό) γάμο και σε όσους/ες τέλεσαν μόνο πολιτικό γάμο. 

Αποτέλεσμα εικόνας για hilary white

Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης στο άρθρο του, ΔΕΝ παρουσιάζει τη διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας για τον γάμο, ούτε καν τις αποφάσεις της Συνόδου στην Κρήτη για τον γάμο, όταν μάλιστα αυτοπροσδιορίζεται ως ο «Φύλαξ του Δόγματος και της κανονικής εν τη κατά Ανατολάς Εκκλησία τάξεως». 
Απλώς (;;;)  επαινεί την εν λόγω παπική εγκύκλιο και εμφανίζεται να ΣΥΜΦΩΝΕΙ μαζί του στις διατυπώσεις μιας ΚΑΙΝΟΦΑΝΟΥΣ διδασκαλίας, που προκαλεί αντιδράσεις στους ΙΔΙΟΥΣ τους ρωμαιοκαθολικούς... 

Στο άρθρο του ο κ. Βαρθολομαίος,  αφού παραδέχεται ότι υπήρξαν «σχόλια και αξιολογήσεις για τη σπουδαία αυτή εγκύκλιο» σημειώνει: «...Είναι σημαντικό να παρατηρηθεί ότι η Amoris Laetitia υπενθυμίζει κατ’ αρχήν και προ πάντων, την ευσπλαχνία και το έλεος του Θεού και όχι μόνο τους ηθικούς κανόνες και τις κανονικές ρυθμίσεις των ανθρώπων» ( Η υπογράμμιση του υπογρ.). 

Σχετική εικόνα

Στη συνέχεια ο Οικ. Πατριάρχης τονίζει: « Αναμφίβολα, αυτό το οποίο έπνιγε και παρενέβαλε εμπόδια κατά το παρελθόν στους ανθρώπους,  ήταν ο φόβος πως «ένας ουράνιος πατέρας» επιβάλλει με κάποιο τρόπο την ανθρώπινη συμπεριφορά και προδιαγράφει τις ανθρώπινες συνήθειες. 

Είναι αληθές ακριβώς το αντίθετο και οι θρησκευτικοί ηγέτες καλούνται να υπενθυμίσουν στους εαυτούς τους και κατόπιν στους άλλους, ότι ο Θεός είναι ζωή και αγάπη και φως... Επί του προκειμένου αυτά είναι τα λόγια, τα οποία επανειλημμένως υπογραμμίζονται από τον Πάπα Φραγκίσκο στην εγκύκλιό του...». (Σημ. Η υπογράμμιση του υπογρ.)

Σχετική εικόνα

Και συνεχίζει ο Πατριάρχης στο άρθρο του στον Osservatore Romano: « Οι πατέρες της Εκκλησίας δεν φοβήθηκαν να μιλήσουν ανοικτά και με εντιμότητα για τη χριστιανική ζωή. 
Εν τούτοις το σημείο εκκίνησεώς τους είναι πάντα η αγαπώσα και λυτρωτική χάρη του Θεού, που φωτίζει καθέναν χωρίς διάκριση και καταφρόνια....». 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρθολομαίος & πάπας

Και ολοκληρώνει το άρθρο του με τα εξής: «Το συμπέρασμα της παπικής προτροπής είναι λοιπόν και το δικό μας συμπέρασμα και η δική μας σκέψη: <Αυτό το οποίο μας έχει επαγγελθεί είναι πιο μεγάλο από όσο μπορούμε να φαντασθούμε. 
Μην απογοητευόμαστε ποτέ εξ αιτίας των δικών μας ορίων και μην παύουμε ποτέ να αποζητάμε αυτήν την πληρότητα της αγάπης και της κοινωνίας που ο Θεός μας φανερώνει>». 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρθολομαίος & πάπας

Στο άρθρο της η αμερικανίδα Hilary White σημειώνει, ότι διαβάζοντας το άρθρο του Ορθόδοξου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, έμεινε με την αίσθηση ότι ο Πάπας συμφωνεί με το περιεχόμενό του, αφού το πρόβαλε στην επίσημη εφημερίδα του και δεν υπάρχουν επ’ αυτού διορθωτικές διευκρινίσεις και σχόλια. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρθολομαίος & πάπας

Και διερωτάται η δημοσιογράφος: «Μήπως η εγκύκλιος 'Amoris Laetitia', προωθεί έναν νέο θεό, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για το πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι; Είναι αυτό το μήνυμα του Πάπα, δια μέσου ενός από τους επιλεγμένους κοντινούς του (Σημ. υπογρ. Υπονοεί τον Πατριάρχη), πως απλά δεν υπάρχει πλέον κάτι που να θεωρείται αμάρτημα;». 

Και σε άλλο σημείο: «Πρέπει να υποθέσουμε ότι η εγκύκλιος 'Amoris laetitia', δεν είναι ένα κείμενο της Καθολικής Εκκλησίας για την οικογένεια, αλλά ένα μανιφέστο μιας θρησκείας καθ’ ολοκληρίαν νέας;». 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρθολομαίος & πάπας

Και πάρα κάτω παρατηρεί η δημοσιογράφος: « Εάν ο Θεός δεν είναι ο ουράνιος Πατέρας, που έχει καθιερώσει τον νόμο Του για τα παιδιά Του και δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη συμπεριφορά, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι είναι, ως να του προτείνεται να ομοιάσει με τους  σ α τ α ν ι σ τ έ ς, που έχουν ως σύνθημά τους <Κάνε ό, τι σε ευχαριστεί, τα  ΠΑΝΤΑ  ε π ι τ ρ έ π ο ν τ α ι>». 

To άρθρο της Hilary White αναδημοσιεύθηκε στο γαλλόφωνο ενημερωτικό συγκρότημα 'Reinformation TV', την 12η Δεκεμβρίου 2016. 
Το σχετικό ρεπορτάζ υπογράφει η Anne Dolheim, η οποία επίσης σημειώνει, πως εφ' όσον ο Πάπας αποδέχεται τα όσα αναφέρει στο άρθρο του ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τότε αυτό έχει συνέπεια στο ίδιο το τριαδικό δόγμα, διότι «εάν δεν υπάρχει πλέον <Ουράνιος Πατέρας> ποια είναι η πίστη μας;». 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρθολομαίος & πάπας
ΤΙ "ΕΥΓΕΝΕΙΑ"... ΤΟΥ "ΦΤΙΑΧΝΕΙ" ΚΑΙ ΤΟ 'ΠΕΤΟ', ΠΟΥ ΤΟ "ΧΑΛΑΣΕ" Ο ΑΕΡΑΣ...
Έναντι της συγκεκριμένης παπικής εγκυκλίου συνεχίζονται οι πολλές και σοβαρές αντιδράσεις. Πρόσφατα πέντε καρδινάλιοι ζήτησαν διευκρινίσεις από τον Πάπα...

Εμάς, ως Ορθοδόξους, δεν μας ενδιαφέρει τόσο η συγκεκριμένη εγκύκλιος του Πάπα, ούτε οι αντιδράσεις που υπάρχουν στους κύκλους των Ρωμαιοκαθολικών. Μας ενδιαφέρουν κυρίως τα όσα γράφει στην 'Observatore Romano' ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρθολομαίος & πάπας
ΘΕΑΤΡΙΚΟΤΑΤΑ & ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΦΤΙΑΡΙΣΜΑΤΑ...
Είναι εξαιρετικά σοβαρά. Αφορούν στα δόγματα, στη διδασκαλία και στην ίδια την Πίστη των Ορθοδόξων. Οι αναφορές ότι δεν υπάρχει Ουράνιος Πατέρας, που να ενδιαφέρεται να επιβάλλει τον τρόπο της ανθρώπινης συμπεριφοράς και να καθοδηγεί το ήθος των ανθρώπων, και ότι συμφωνεί με τον Πάπα και εμφανίζεται να ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ τους Κανόνες της Εκκλησίας AΠΑΙΤΟΥΝ άμεσες διευκρινίσεις. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρθολομαίος & πάπας
ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ "ΛΥΧΝΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΑΥΤΗ; ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ "ΤΥΠΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ
"ΛΥΧΝΙΑ";

ΕΧΟΥΝ ΑΡΑ ΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ, ΕΣΤΩ ΜΑΚΡΥΝΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;
ΤΙ ΓΥΡΕΥΕ (ΚΑΙ!) ΕΚΕΙ, Ο ΤΟΣΟ ..."ΕΥΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΣ" ΑΥΤΟΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ;;;
ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΝΤΩΣ "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ" 
ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ & ΑΛΛΟΠΙΣΤΩΝ, ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ;;; ΕΩΣ ΠΟΤΕ;

Είναι αδιανόητο όχι Πατριάρχης, όχι Μητροπολίτης και ιερέας, αλλά ο οποιοσδήποτε Ορθόδοξος πιστός, να πει ή να γράψει τέτοιες απόψεις. 
Δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί κανείς, ότι ο Πατριάρχης ενεπλάκη στη συζήτηση για την παπική εγκύκλιο, για να συμβάλει στα σχέδια του Πάπα για τη δημιουργία μιας νέας σύγχρονης θρησκείας. 
Σχετική εικόνα
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΠΩΣ ΛΕΜΕ ..."ΤUTTI FRUTTI"!!! AΓΓΛΙΚΑΝΟΙ, "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ", ΠΑΠΙΚΟΙ, ΡΑΒΒΙΝΟΙ,
ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ... ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ! ΕΝΑΣ ΣΚΕΤΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ! 
Ή ΜΗΠΩΣ ΧΥΛΟΣ;
Δεν είναι δυνατό να έχει προωθήσει και ψηφίσει προ ελάχιστων μηνών τους περί γάμου κανόνες των Πατέρων της Εκκλησίας και τώρα να συμφωνεί με τον Πάπα, ότι οι κανόνες αυτοί υποχωρούν μπρος στην ευσπλαχνία του Θεού. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαρθολομαίος & πάπας

Ως οι Ιεροί Κανόνες να είναι απάνθρωποι και να αποτελούν τροχοπέδη στην πνευματική ζωή...Ευχόμαστε να έχει γίνει λάθος στη μετάφραση, ελπίζουμε να είναι άλλου το κείμενο που φέρει την υπογραφή του Πατριάρχη, πιστεύουμε ότι θα δοθούν σε βραχύτατο χρονικό διάστημα οι δέουσες διευκρινίσεις.

 Αποτέλεσμα εικόνας για POPE AND BARTHOLOMEW

*Το άρθρο δεν έχει δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ούτε στα φιλικά προς αυτό ΜΜΕ. Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Οικ. Πατριαρχείου έχουν δημοσιευθεί όλες οι ομιλίες του κ. Βαρθολομαίου, που εκφώνησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μπάρι για την εορτή του Αγίου Νικολάου. (Για την αντιγραφή "Παπαφλέσσας")
https://odysseiatv.blogspot.gr/2016/12/blog-post_89.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω