Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Σιγοντάρει τον Οικουμενισμό η Εκκλησία της Ελλάδος;Από τη μια βγάζει εγκύκλιο για μεταπτυχιακά στην «γιάφκα» του Οικουμενισμού στο Σαμπεζύ κι από την άλλη δηλώνει παρούσα σε εκδηλώσεις όπως αυτή της Κοινής Επιτροπής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) και του Συμβουλίου των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων εν Ευρώπη … Αυτές τις αποφάσεις έλαβε μεταξύ άλλων στη σημειρνή της πρώτη συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Συνήλθε σήμερα η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Φεβρουάριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε το πρόγραμμα του ΙΖ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2018 στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Κεντρικό θέμα είναι: «Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της ‘’Παρακλητικης’’, του ‘’Τριωδίου’’ και του ‘’Πεντηκοσταρίου’’».
Ακολούθως ενέκρινε την έκδοση Συνοδικής Εγκυκλίου Επιστολής προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα που αφορά στην υποβολή αιτήσεων προς το μεταπτυχιακό τμήμα του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Θεολογικών Σπουδών του εν Chambésy Ορθοδόξου Κέντρου.
Επίσης ενέκρινε τις αιτήσεις της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων για την συμμετοχή του Γραμματέως αυτής στις εργασίες: α) της συνερχομένης Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προετοιμασία της 15ης Γενικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), β) της Κοινής Επιτροπής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) και του Συμβουλίου των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων εν Ευρώπη (CCEE) και γ) του συγκληθησομένου Διοικητικού Συμβουλίου (Governing Board) του CEC.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω